7 sfaturi despre produsele cu factor de protectie solară

Odată cu venirea verii şi începerea sezonului de plajă, informațiile despre protecția solară încep să abunde internetul. Paradoxal, multe persoane continuă să ignore sfaturile specialiștilor, chiar dacă numărul cazurilor noi de cancer de piele la 100.000 de locuitori a crescut anual cu 3% si cu 200% din 1975 până acum. Produsele de protecție solară Bottega Verde îngrijesc cu delicatețe pielea expusă razelor soarelui, stimulând bronzul frumos și sănătos, evidențând frumusețea și strălucirea pielii. Fiind vorba de cosmetice naturale, acestea oferă protecție ridicată, dar mai mult decât atât funcționează precum niște veritabile tratamente de înfrumusețare.
BottegaVerde.ro a dat întâlnirea jurnaliștilor și bloggerilor în grădina centrului The.FAM. la o discuție despre protecția solară și ce recomandă specialiștii atunci când alegem cremele pentru plajă.
Într-o discuție mai aprofundată despre problemele pe care organismul nostru le întâmpină o dată cu expunerea la primele raze de soare, specialiștii BottegaVerde.ro și The.FAM. ne-au ajutat să conștientizăm care sunt cele mai importante 7 recomandări care trebuie luate în considerare despre protecția solară.Nu aplici suficientă protecție solară.  Produsele de protecție solară pe bază de minerale, cum ar fi oxidul de zinc și dioxidul de titan sunt, de obicei mai groase în aparență, așa că de multe ori oamenii cred că aplică suficientă soluție, însă lucrurile nu stau chiar așa. Fundațiile de Cancer de Piele recomandă să aplicăm soluție o dată la două ore, fiind indicat să consumăm jumătate de recipient în decursul unei zile de plajă.

Alege produse pe bază de ingrediente naturale. „Optează pentru un spray cu protecție solară pe bază de ingrediente naturale. Pe site-ul BottegaVerde.ro poți găsi o gamă variată de produse cu factor de protecție solară fără parabeni și formaldehidă. Încearcă protecție solară - lapte spray cu protecție, antioxidant, cu extract de lemn dulce și petale de floarea soarelui spf 50 (150 ml). Conține ingrediente naturale, active, de înaltă performanță: extractul de lemn dulce are o acțiune antioxidantă, de calmare și de protectie împotriva razelor UV”, explică Andreea Haș, make-up artist BottegaVerde.ro.


Pentru ten folosiți factor de protecție ridicat. În special vara, în ritualul de zi cu zi, trebuie să strecurați un produs cu factor de protecție ridicat. În general folosim creme cu protecție solară doar cînd mergem la plajă, însă soarele este la fel de puternic și în oraș.  Pentru față folosiți protecție solară - cremă de față, antioxidantă, de protecție, pentru pielea sensibilă și delicată, cu maxnolia și ulei de argan - protecție foarte înaltă spf 50. Este mult mai ușor de aplicat, se absoarbe rapid în piele și protejează tenul pe lungă durată.

Nu folosiți soluții cu factor de protecție solară expirate. Cremele de protecție de obicei durează aproximativ doi ani nedeschise, însă odată ce ați desigilat capacul, va fi necesar să o consumați în decursul a câteva luni. De asemenea, contează foarte mult și felul în care sunt depozitate. Ținute sub soare și în căldura, își pierd din proprietăți mult mai rapid.

Cremele hidratante au, de obicei, un factor de protecție solară mult mai scazut. Protecția din aceste creme nu durează toată ziua și nu se recomandă să se utilizeze ca și creme pentru plajă. Dacă insistați să folosiți un lapte hidratant cu SPF, atunci puteți încerca protecție solară - lapte hidratant, cu extract de citrice și aloe vera - protecție medie SPF 30, rezistent la apaă. Hidratează pielea, o protejează împotriva radiațiilor UV, fiind în același timp rezistentă la apă.

Nu trebuie să neglijăm părul. Soarele poate dăuna la fel de mult și părului, care devine uscat și se degradează. De aceea, obișnuiește-te ca în fiecare vară să investești în produse de îngrijire a părului cu SPF cât mai ridicat. Iată câteva opțiuni: protecție solară - cremă balsam pentru luminozitate, cu ulei din nucă de cocos și extract de lime, protecție solară - șampon mătăsos și de protecție, cu proteine de grâu și filtru uv sau protecție solară - ser pentru definirea părului, cu lapte de cocos și extract de lime.

„Ieșind afară, în soare, fără a folosi  protecție UV, riscați să estompați culoarea părului din cauza oxidării, a lipsei de umiditate și a stresului general”, explică specialiștii The.FAM. „Pe termen scurt vei observa că părul începe să se usuce și să devină deshidratat, iar pe termen lung putem vorbi chiar de  îmbătrânirea prematură a părului, care se traduce prin reducerea volumului. Acea coadă mare,  groasă cu care ești obișnuită, pe măsură ce înaintezi în vârstă, va deveni tot mai subțire, iar soarele nu face altceva decât să accelereze acest proces. Vara aduce, de asemenea, vânt, clor și apă sărată care produc radicali liberi ce atacă fibrele de păr, slăbindu-i integritatea și punându-l în pericol, creând un aspect general înțepător și fragil”, adaugă specialiștii centrului The.FAM.
Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu