Protectia solara de la A la Z

Indiferent de culoarea pielii, cu totii avem nevoie de o protectie solara. Trebuie sa ne dam seama ca protejarea impotriva razelor UV este necesara ca sa ne prevenim  bolile produse de soare (care nu sunt de neglijat).
Pentru ca am de gand sa dau la medicina, corpul uman mi se pare comoara fiecarui om si de cand mi-am dat seama de aceasta pasiune, ma intereseaza orice metoda care sa tina doctorul departe (ironia sortii cand asta e meseria pe care mi-as dori sa o practic :)) ) .

Sunt convinsa ca deja cunoasteti riscurile expunerii la soare si stiu ca unora dintre voi li se pare deja stresant acest subiect dar arsurile pe care le vad la fiecare colt de plaja ma ingrozesc de fiecare data.
Am vazut zeci de interviuri pe la stiri cu persoane care aveau arsuri deosebit de grave si spuneau asta cu o seninatate pe care nu reusesc sa mi-o explic. Aparent, pana nu treci personal printr-o experienta cu cancerul (fie personal , fie ca este vorba de cineva drag), noi romanii nu avem leac!

Un mic reminder despre cancerul de piele si cat este el de periculos:
  • Melanomul este un cancer de piele format din inmultirea dezorganizata a celulelor care produc pigment in piele (melanocitele care produc melanina).
  • are o mare capacitate de metastazare, boala avansand extrem de repede.
  • Adultii ar trebui sa-si examineze pielea o data pe luna. Sa se caute orice proliferare anormala a pielii sau orice modificare in culoare, forma, dimensiune sau aparitia unei tumori cutanate.


Protectia solara este principalul mod in care putem prevenii aparitia cancerului de piele. Aceasta este insa ineficienta daca nu este aplicata corespunzator asa ca nu uitati urmatoarele:
  • Indiferent de valoarea factorului de protectie, lotiunea trebuie aplicata la fiecare 70-90 de minute.
  • Cantiatea necesara pentru protejarea fetei este de dimensiunea unei alune de padure.
  • Cantitatea necesara pentru protejarea corpului este de 30-40 ml.
  • Se aplica cu 15-20 de minute inainte de expunerea la soare.


Gama Nivea Protect Sun mi se pare practica datorita produselor variate care au pulverizator!! Gata cu pierdutul timpului pe plaja cand tu vrei sa intrii in apa, dar trebuie sa iti intinzi crema solara.
Chit ca esti un copil, chit ca esti un adolescent sau un adult nu cred ca are cineva rabdare cand vede marea in fata lui.Tenul meu este mai masliniu si nu am nevoie de protectie 50, dar de 30, pentru fata mai ales, da.
Acest produs protejeaza si calmeaza pielea. Pe recipient scrie ca protejeaza imediat dupa aplicare si ca este rezistent la apa dar eu insist inca odata sa il aplicati la fiecare 70-90 de minute. L-am folosit si pot spune ca este foarte usor de aplicat. Are un miros placut, intra imediat in piele fara sa lase pelicula lipicoasa sau alba.

Evitati mereu sa stati la soare intre orele critice la soare . Orice protectie este aproape inutila in intervalul orar 12:00 - 15:00, atunci si risti sa ai niste arsuri solare de toata frumusetea si efecte ulterioare amintite mai sus.
Sa nu uitam nici de buze. Si ele au nevoie de o protectie, un balsam de acest gen prefer sa il am mereu in geanta pe tot parcursul verii.
In primul meu articol, spuneam ca soarele ne degradeaza parul si este recomandat sa purtam ceva in cap. si sa aplicam pe lungimea parului produse pentru a il proteja.

Aveti grija la soare si alegeti mereu un bronz natural!


Pentru informatii, intrebari sau colaborari ma puteti contacta la adresa de email blogchoosetoshine@gmail.com


Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu